Furugolv

Furugolven tillverkas av kvalitativ hälsingefura och finns i 1:a, 2:a och 3:e sortering. Läs mer om våra olika golvsorteringar här.

Golven är 30 mm tjocka och hyvlade på bägge sidor, spontade samt levereras med lös fjäder. Bredderna ligger på ca 30-35 cm i medel bredd mitt på plankan. Enstaka smalare och en hel del upp till drygt 50 cm.

Vi kan sortera ut helt kvistfritt virke i mindre volymer mot ett pristillägg på 200kr/kvm.

Våra furugolv är som längst 5,5 meter långa. Om rummet är längre så måste man lägga en s.k. frisbräda i vardera ändan och i riktigt stora rum så kan man även lägga en frisbräda mitt i rummet.

Alla brädor är kilsågade och går ej att ändskarva. Då använder man en frisbräda istället.

Våra furugolv är hållbara och vackra och uppskattas ofta inom byggnadsvård.

Om ni inte skall lägga in golven själva så kan vi om möjligt rekommendera erfarna hantverkare.

 

Vanliga frågor om furugolv:

Kan man lägga furugolv tillsammans med golvvärme?

Svar: Ja, våra furugolv fungerar tillsammans med golvvärme. Dock är det mycket viktigt att de är nertorkade till 8-10% för att inte spricka. Vid leverans ligger fuktigheten i golven på runt 10-14%. Det går även att lägga golvet löst under en tid för att torka ner lite till då det blir extremt torrt när man har golvvärme.

Levererar ni över hela landet?

Svar: Ja, vi kan leverera våra golv i hela Sverige genom olika fraktbolag. Vanligtvis använder vi oss utav Alfta Frakt i Runemo, Alfta.

– Kan man ändskarva golven?

Svar: Nej, eftersom att golven är kilsågade och varje bräda är unik så går det inte att ändskarva golvbrädorna. Om rummet är längre än 5,5 meter så får man lägga en s.k. frisbräda i vardera ändan och i riktigt stora rum så kan man även lägga en frisbräda mitt i rummet.

– Är golvplankorna spårade på undersidan?

Svar: Nej, då många utav våra kunder använder golven på loft med synlig undersida så har vi valt att ej göra detta. Genom att vi väljer att inte spåra undersidorna så kan det innebära att golvplankorna får en minimal skålning. Golv som levereras under januari till april har som regel en fuktkvot på ner till 8%. Vissa nyhyvlade partier kan dock ha en fuktkvot på upp till 12-14%. Det kan medföra att vissa golvplankor får en liten skålning. Antingen så lever man med detta eller så gör man en finslipning när golvet är inlagt om man önskar ett helt slätt golv. Skålningarna är minimala och helt naturliga då golvplankorna är så breda.

Så tycker våra kunder

"Vackert furugolv"

Vi valde kilsågat furugolv i vårt hus från tidigt 1800-tal. Det kilsågade golvet ger sådan härlig och rustik känsla. / Göran

"Supernöjda"

Vi köpte kilsågat grangolv av Hälsinglands Allmogegolv för att vi ville ha ordentliga trägolv i vårt hus. Vi är supernöjda. / Jennie

"Fantastiskt kilsågat golv"

Vi har köpt ett fantastiskt kilsågat golv med lös spont från Hälsinglands Allmogegolv. Vi har även köpt vår nya ytterpanel där. Kan vart rekomendera dessa produkter  / Karin

"En oslagbar känsla att gå på"

Vi har lagt in kilsågat golv i kök och hall från Hälsinglands allmogegolv.  Vi kommer lägga in likadant i resterande rum. Det är så vackert, men framförallt är det en oslagbar känsla att gå på  / Berga Gård

Tips på golvläggare

Lassas Byggnadsvård

Martin Karlsson 072-452 64 02

martin@lassas.se

R Bygg Dalarna AB

Robin Vikström 073-835 35 56

robin@rbyggdalarna.se

Silfors Snickeri

Lars Göllas 070-326 35 37

Silforssnickeri@helsingenet.com

Älgnäs A-Service AB

Stefan Andersson 070-251 23 19

algnasaserviceab@gmail.com